skip to Main Content
Anneke Van Der Voort, Vloggen, Eigenaar PRminded | Afveelding Bij Blog Supersnel Aan De Slag Met LinkedIn Video |LinkedIn Trainer Tilburg, Breda, Bavel | Personal Branding Op LinkedIn | LinkedIn Workshop

Supersnel aan de slag met LinkedIn video in 3 eenvoudige stappen

Heb je de kracht van LinkedIn video al ontdekt? Het is dé manier om je expertise te delen, op te vallen en je netwerk op te bouwen. En het mooie is: je hebt er geen fancy studio of dure apparatuur voor nodig! Met deze stappen kun je vandaag nog beginnen.

1. Begin bij wat je weet

Als ZZP’er ben je een expert in jouw vakgebied. Gebruik die expertise voor je video. Het makkelijkste is om een veelvoorkomende vraag te pakken die je tijdens verkoopgesprekken krijgt. Niet alleen demonstreer je zo je kennis, maar je helpt ook potentiële klanten met hun prangende vragen. Win-win!

Tip: Schrijf de komende week alle vragen op die je krijgt van klanten. Wedden dat er een goudmijn aan onderwerpen tussen zit?

2. Scripten, maar dan simpel

Heb je je onderwerp? Tijd voor je script. Maak het jezelf niet te moeilijk. Begin je video met de vraag die je gaat beantwoorden. Hierdoor weet de kijker direct wat hij of zij kan verwachten. Beantwoord vervolgens de vraag op een heldere en bondige manier. Sluit je video af met een nieuwe vraag aan je kijkers: “Heb jij hier ook ervaring mee?” of “Wat zijn jouw tips?” Zo creëer je interactie en betrokkenheid.

Tip: Oefen je script een paar keer hardop. Klinkt het natuurlijk? Perfect. Zo niet, schaaf dan nog een beetje bij.

3. De magie van je mobiel

Je hoeft echt geen professionele cameraploeg in te huren. Met de camera van jouw smartphone kun je (waarschijnlijk) een prima kwaliteitsvideo opnemen. Kies een rustige plek met veel daglicht, maar vermijd direct zonlicht op je gezicht. Zet je telefoon op ooghoogte, bijvoorbeeld op een stapel boeken, en je bent klaar om te filmen.

Tip: Zorg dat je telefoon horizontaal (landscape) is voor een professionelere look. Vergeet ook niet om de ‘Niet storen’-modus aan te zetten om onverwachte onderbrekingen te voorkomen.

Aan de slag

Dus waar wacht je nog op? LinkedIn video is een fantastisch middel om jezelf te profileren. Video maakt je toegankelijk en leidt sneller tot gesprekken met potentiële klanten. Met deze tips kan ook jij snel en eenvoudig aan de slag. En onthoud: perfectionisme is goed, maar authenticiteit is goud waard!

En wil je niet bij één video blijven steken? Meld je dan hier aan voor live dag ‘Video & vloggen voor LinkedIn’. Je kunt meedoen op vrijdag 7 juni 2024 en op 20 september! Ik organiseer deze dag in samenwerking met Saskia van der Hilst, vlogexpert. De live dag is inclusief de online cursus ‘Video & Vloggen voor LinkedIn’.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top