skip to Main Content
Personal Branding Fotografie. Voor Meer LinkedIn Zichtbaarheid. Foto 'yes Kijkend Naar Telefoon'. Bij Blog Over Personal Branding Fotografie | PRminded, LinkedIn Expert, LinkedIn Trainer, Personal Branding, Breda, Tilburg, Bavel

Personal branding fotografie: boost je LinkedIn-zichtbaarheid in een handomdraai

Uren scrollen op gratis fotosites. Ik heb het jaren gedaan. Zoeken naar het perfecte beeld voor je LinkedIn-update. En uiteindelijk gefrustreerd eindigen met een nietszeggende stockfoto. Herkenbaar? Het zoeken naar een beeld dat zowel professioneel als authentiek aanvoelt is als het zoeken naar een speld in een hooiberg. Zorg dus voor eigen foto’s. In dit blog vertel ik je waarom het belangrijk is om te investeren in professionele personal branding fotografie en hoe het kan bijdragen aan je groei op LinkedIn.

Waarom personal branding fotografie onmisbaar is op LinkedIn

Het draait op LinkedIn allemaal om je persoonlijke netwerk en het opbouwen van persoonlijk contact. Mensen willen weten met wie ze zaken doen. Persoonlijke, professionele foto’s dragen hieraan bij. Je presenteert je hiermee als een betrouwbare partner. En je laat zien dat je moeite hebt gestoken in je presentatie op LinkedIn. Investeren in personal branding fotografie helpt je op te vallen tussen andere experts.  Het vergroot simpelweg je zichtbaarheid op LinkedIn.

Meer interactie op LinkedIn met eigen, professionele foto’s

Eigen foto’s trekken de aandacht en zorgen voor meer betrokkenheid. Connecties zien je in hun tijdslijn voorbij komen en zijn nieuwsgierig naar wat je te vertellen hebt.  Jouw foto’s zijn letterlijk scroll-stoppers. Updates met persoonlijke foto’s krijgen meer likes, comments en dus bereik. En dat leidt weer tot meer zichtbaarheid in je LinkedIn-netwerk en daarbuiten.

Personal branding fotografie. Voorbeeld LinkedIn berichten waarin professionele foto's zijn gebruikt bij blog 'Personal branding fotografie: boost je LinkedIn zichtbaarheid in een handomdraai'., Een blog van Anneke van der Voort, PRminded, LinkedIn trainer en personal branding consultant, Bavel, Breda, Tilburg

Soorten foto’s voor personal branding op LinkedIn

Maar welke foto’s heb je dan nodig? Ik raad je aan een bibliotheek op te bouwen met verschillende categorieën foto’s. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Portretfoto’s: Een aantal professionele portretfoto’s van jezelf in verschillende settings en outfits, zodat je een goede indruk van jezelf kunt geven.
  • Werkgerelateerde foto’s: Foto’s van jezelf terwijl je aan het werk bent, het liefst op wat verschillende plekken. Denk ook aan zaken die iets over jou zeggen. Je favoriete boeken, gadgets die bij je passen, enz. Alles wat iets over jou zegt kan op de foto.
  • Foto’s van interactie met klanten: Foto’s van jezelf terwijl je in gesprek bent met klanten of tijdens een meeting met een potentiële klant.
  •  Foto’s die emoties uitdrukken. Ik ben er fan van. Je ziet een paar voorbeelden hierboven.

Zorg voor een ​​variëteit aan foto’s, zodat je jezelf op verschillende manieren kunt presenteren op LinkedIn. En het leuke is dat je ze ook voor andere sociale media kanalen en marketingdoeleinden kunt gebruiken. Zo’n rijke bibliotheek bouw je het snelste op als je met een personal branding fotograaf aan de slag gaat. Die weet waar je op moet letten en je hebt gegarandeerd professionele foto’s. Zo versterk je je verhaal met mooie beelden en dragen jouw foto’s bij aan je persoonlijke merk.

Balans tussen professionele en eigen foto’s

Eerlijk is eerlijk. Ook selfies en andere spontane foto’s doen het goed op LinkedIn. Geef je een workshop of training? Zet jezelf met de groep op de foto. Of laat door iemand anders wat foto’s maken van jou in actie. Ben je op een inspirerend event? Hoe leuk is het om een sfeerimpressie hiervan te geven op LinkedIn. Doe het dus allebei. Wissel professionele foto’s af met eigen foto’s.

Aan de slag met personal branding fotografie

Ben je geïnspireerd om aan de slag te gaan met foto’s die jouw persoonlijke merk versterken? Zorg in ieder geval voor de juiste balans tussen professionele en eigen foto’s. Door samen te werken met een personal branding fotograaf bouw je snel aan een fotobibliotheek waarmee het urenlang zoeken naar een geschikte foto definitief van de baan is.

Laat eens weten in de comments. Zet jij jezelf al ‘in the picture’ op LinkedIn?

Ook interessant voor je:

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top