skip to Main Content
10 Meest Gestelde Vragen Over LinkedIn Stories | Anneke Van Der Voort Met Telefoon | PRminded | LinkedIn Trainer & Personal Branding Op LinkedIn | Bavel, Breda, Tilburg

LinkedIn stories: dit zijn de 13 meest gestelde vragen (+uitlegvideo)

[Laatste update 30 september 2021] – vanaf vandaag is het niet meer mogelijk om stories te plaatsen op LinkedIn. 

LinkedIn stories zijn een feit! Er gingen al een tijdje geruchten over de lancering. En ineens is het LinkedIn story geweld losgebarsten. Als je denkt waar gaat dit allemaal over, dan is dit blog voor jou. Ik heb 13 vragen en tips over LinkedIn stories voor je op een rijtje gezet. Bij vraag 13 vind je een uitgebreide uitlegvideo, zodat je meteen kunt beginnen.

1. Wat is een LinkedIn story?

Een LinkedIn story is een bericht waarin je een foto of video deelt op LinkedIn via de speciale ‘story functie’.

2. Waar vind je stories?

Stories zijn vooralsnog alleen beschikbaar in de LinkedIn app.

Om te checken of je stories al hebt, klik je op de home button in de app. Je ziet bovenaan ‘Uw verhaal’ en daarnaast zie je de stories van je connecties. Als je niet iets vergelijkbaars als hierboven of hiernaast ziet, dan heb je de optie nog niet. Twee dingen die je even kunt proberen: installeer de LinkedIn app opnieuw, of open de app vanuit Google Play.

Deze nieuwe functionaliteit wordt de komende dagen in Nederland uitgerold.

3. Hoe lang zijn stories te bekijken?

Een story blijft 24 uur zichtbaar. Je kunt je story ook opslaan en vervolgens op een later moment nog een keer delen. In de video onderaan dit blog laat ik zien hoe je een story bewaart.

4. Welk type files kun je gebruiken in je LinkedIn story?

Je kunt foto’s en video’s vanaf je telefoon als story uploaden. Dat kunnen eerder gemaakte foto’s en video’s zijn uit je foto- en videobestanden op je telefoon. Maar je kunt ook een nieuwe foto of video maken en die aan je story toevoegen. Video’s mogen niet langer dan 20 seconden zijn. Dus heb je een langere video, dan moet je die opdelen in stukjes en ieder stukje als aparte story uploaden. Dat opsplitsen kan niet in stories zelf. Er zullen straks vast aparte apps komen die je helpen je langere video op te splitsen, maar die heb ik nu nog niet gezien.

5. Wat kun je nog meer toevoegen aan je story?

Op dit moment kun je tekst toevoegen in twee soorten ‘tekstformats. En je hebt de keuze uit een reeks ‘stickers’ om je stories op te leuken.

Afbeelding die laat zien waar je wat toe voegt met LinkedIn stories | PRminded, Anneke van der Voort | LinkedIn trainer & personal branding op LinkedIn | Bavel, Breda, Tilburg

6. Kun je ook mensen taggen in je LinkedIn story?

Ja, je vindt die optie bij de stickers. Je kunt meerdere mensen taggen. Klik op @vermelding en klik vervolgens de naam van de connectie die je wilt taggen. Als je iemand tagt, krijgt hij daar een melding van,.

7. Wat zijn goede onderwerpen voor stories?

Volgens LinkedIn is de functie bedoeld om de menselijke kant van een professionele LinkedIn-pagina te belichten. ‘LinkedIn Stories maakt het mogelijk om een kijkje achter de schermen te geven bij dagelijkse werkzaamheden, om inspiratiebronnen te delen, andere ondernemers een podium te geven of gewoon om kennis en praktische tips te delen.’ Dat laatste is iets waar je al heel makkelijk mee kunt beginnen.

8. Zijn stories ook beschikbaar op de bedrijfspagina?

Ja! Sinds half juni kunnen ook bedrijven stories maken. Het werkt op dezelfde manier als bij je persoonlijke pagina. Alleen beheerders van bedrijfspagina’s kunnen stories uploaden. De afbeelding die je hebt geplaatst als logo op je bedrijfspagina, verschijnt als ‘story logo’.

Story van Elja Daae | PRminded, Anneke van der Voort | LinkedIn trainer & personal branding op LinkedIn | Bavel, Breda, Tilburg9. Waarom zou ik iets met stories doen?

Stories helpen je om onder de aandacht te komen van je netwerk. Ze zijn makkelijk om te maken. Je hebt geen enorme verhalen nodig. Ik verwacht dat stories de betrokkenheid tussen mensen op LinkedIn vergroot, want het is heel makkelijk om even een reactie te sturen op een story. Je ziet hier een screenshot van een story van Elja Daae. Via de optie onderaan het scherm “Stuur een bericht” heb ik Elja even een berichtje gestuurd.

De berichtjes die je via een story verstuurd, verschijnen dan in de berichten-inbox op LinkedIn, en zo kun je een gesprek aangaan. Ga hier een beetje normaal mee om. Als je voortdurend je potentiële klanten  gaat spammen op deze manier, wekt dat uiteraard irritaties op.

10. Zie je ook stories van mensen met wie je niet gelinkt bent?

De meeste stories die je ziet zijn van je eerstegraads connecties, maar je kunt ook stories van 2e graads connecties te zien krijgen. De stories verschijnen nu alleen in de app bovenaan. Je kunt niet via iemands profiel zijn of haar stories bekijken. Dat komt waarschijnlijk nog.

11. Hoe kan ik zien wie mijn stories hebben bekeken?

Als je op een story staat die je hebt gemaakt, zie je linksonder het aantal mensen dat je story heeft bekeken. Klik je daar op, dan zie je wie het zijn. Die kun je dan ook direct weer een berichtje sturen.

LinkedIn stories - wie hebben je verhaal bekeken | PRminded, Anneke van der Voort | LinkedIn trainer & personal branding op LinkedIn | Bavel, Breda, Tilburg12. Is stories niet meer iets voor Instagram en Facebook?

De meningen zijn hierover verdeeld. Nu het er is, raad ik je aan ermee te experimenteren. Persoonlijk vind ik het een leuke manier om meer achter de schermen te laten zien. Maar ook simpelweg om wat meer praktische tips te delen.

Wat voor andere berichten geldt, geldt ook voor LinkedIn stories; het gaat erom dat je waardevol bent voor je doelgroep.

LinkedIn is een zakelijk platform. Ik hoop van harte dat de stories ook een meer zakelijke context hebben dan de stories op Facebook en Instagram. Dus deel berichten die te maken hebben met jouw expertisegebied. Uiteindelijk zijn je stories ook onderdeel van je personal branding op LinkedIn. Hoe meer dat klopt met de rest van de berichten die je deelt, hoe duidelijker het is voor jouw klanten en potentiële klanten waarom ze bij jou moeten zijn.

13. Hoe maak je een story?

In de video hieronder laat ik zien hoe je een story maakt.

 

Wat vind jij van LinkedIn stories? Leuk als je een reactie achterlaat!

Ook interessant voor je:

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top