skip to Main Content
Foto Jessie Hagenaars Events Etc. Klant Van PRminded | LinkedIn Expert Voor ZZP'ers, Bedrijven | LinkedIn Trainer | Personal Branding Op LinkedIn | Bavel, Breda, Tilburg

[Klantverhaal] Hoe LinkedIn dankzij Anneke mijn sales-tool werd

“Eigenlijk is het een betaalde schop onder je kont. Maar wel een die je dubbel en dwars terugverdient in een paar maanden tijd.” Ferme woorden van Jessie Hagenaars van Events Etc. In september 2020 startte zij met het 3-maanden traject van Anneke van der Voort van PRminded: Meer klanten via LinkedIn. Hoe verging het haar?

Hoe kwam jij bij iemand als Anneke terecht?

Als organisator van live events kwam mijn klandizie vooral via bureaus waar ik als freelancer voor werk. Aan mijn wens om een eigen klantenkring op te bouwen, besteedde ik weinig tijd. Met doorlopend leuk werk, was er geen urgentie. Maar ineens was daar de coronacrisis. De opdrachten liepen terug naar nul. Het dwong me om nóg preciezer over mijn richting na te denken. Wat wil ik nou echt?

Ik nam een besluit. Ik ga me richten op het organiseren van online events. Ik dacht na over hoe ik dat op de kaart zou zetten. Op dat moment kwam Anneke voorbij op LinkedIn. Ik schreef me in voor haar webinar ‘Boost je Zichtbaarheid’ en was direct overtuigd. Zo iemand heb ik nodig. Iemand die me rustig, helder en gestructureerd uitlegt hoe je tot de juiste profilering komt. Mét live sessies, want ik ken mezelf. Ik heb een stok achter de deur nodig.

Wat typeert Anneke als trainer?

Anneke bracht direct rust en structuur aan in mijn vraagstuk. Daarnaast maakte Anneke mij mee in een kwetsbare periode. Bij haar kon ik volledig mezelf zijn, dat is fijn. Ze denkt actief mee en vraagt door, je komt tot de kern. Het gaat absoluut niet alleen over LinkedIn, het is een soort businesscoaching. Zo was het voor mij helder dat ik me op online events zou richten, maar hoe profileer je je op de juiste manier, hoe houd je focus en hoe speel je in op een veranderende vraag vanuit de markt? Vooral omdat na coronatijd naast de live en hybride events, de online events er zullen blijven. Daar heeft Anneke me heel goed bij geholpen en in gecoacht. Het enige wat soms lastig is, is het grote aanbod aan modules. Daar kom ik soms niet aan toe.”

Welke nieuwe inzichten deed je op?

LinkedIn kende ik natuurlijk. En ik postte vroeger vooral waar ik mee bezig was. Nu weet ik dat het gaat om het opbouwen van een expertstatus. Dat bereik je door kennis te delen en goodwill te kweken. Een balans tussen wat ik kan en wat ik voor anderen kan betekenen. Met soms een persoonlijke noot. Gaandeweg ontdek je welke berichten het meest populair zijn, ik ben daar nog groeiende in.

voorbeeld LinkedIn bericht van Jessie Hagenaars met video waarin ze laat zien wat ze uit handen neemt bij de organisatie van online events | klant van Anneke van der Voort PRminded | LinkedIn expert | LinkedIn trainer | personal branding op LinkedIn | Bavel, Breda, Tilburg

Ook weet ik veel beter mijn doelgroep te duiden. Ik ben er voor het MKB. Officemanagers en managementassistentes. Die moeten ineens de jaarlijkse borrel of een ander event online organiseren, terwijl iedereen wel klaar is met Teams. Daar help ik ze bij.

Kun je concreet het rendement van het programma aangeven?

Bijna al het werk dat ik nu heb komt via mijn LinkedIn-activiteiten. De fun begon al tijdens het traject! Voor mij, maar ook voor Anneke, was het super om in zo’n korte tijd al het succes te ervaren. Veel opdrachtgevers ken ik vanuit het verleden. Ik deed daar geen zaken meer mee omdat ik me de laatste tijd op internationale events richtte. Nu zien ze mij opeens voorbijkomen met de online events en leggen weer contact. “Goed bezig!”, zeggen ze dan. Ook bekenden die reageren zorgen voor meer bereik voor mij. Inmiddels heb ik ook geheel nieuwe klanten mogen verwelkomen die via LinkedIn bij mij uitkwamen.

Komt jouw succes ook omdat je snel schakelde in coronatijd?

Nee, ik denk niet dat ik sneller schakelde dan andere freelancers. Maar wat ik wél doe is communiceren! Via LinkedIn laat ik zien waar ik mee bezig ben. Dat doe ik bewust met consistente visualisatie. Ook investeerde ik in een website die daarbij aansluit en een tekstschrijver om te teksten meer straight forward te maken. Best wat investeringen, maar het totale plaatje moet kloppen. Qua branding weet ik hoe het ongeveer werkt. Maar zo zelf voor de camera of op foto’s, dat is niet echt mijn ding. Toch doe ik het. Nu ik mijn eigen vorm heb gevonden lukt dat makkelijker. Kijk, het is allemaal geen rocket science. Maar je moet het goed doen, wil het werken. Daarvoor moet je bij Anneke zijn.

Wil je ook met LinkedIn aan de slag? Meld je aan voor het GRATIS webinar!

Iedere twee weken geef ik een GRATIS webinar over LinkedIn, zichtbaar zijn en klanten aantrekken via LinkedIn. Meld je hier aan voor het eerstvolgende webinar.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top