skip to Main Content
Vrouw Die In Verrekijker Kijkt Bij Blog Over Zichtbaarheid Anneke Van Der Voort-Kruk, PRminded | Adviseur Social Media Plan | Online Profileren | LinkedIn Trainer | Voor ZZP En MKB | Bavel, Breda, Tilburg

7 manieren om de zichtbaarheid van je bedrijf aanzienlijk te vergroten

Zichtbaar zijn, gezien en opgemerkt worden is essentieel voor de groei van je bedrijf. Voor startende ondernemers, maar ook voor bedrijven die al langer bestaan. Hiermee zorg je dat je onder de aandacht komt van een nieuwe publiek. Of het nu om prospects gaat, potentiële business partners of nieuwe medewerkers. Onderstaande tips staan garant voor de groei van de zichtbaarheid van je bedrijf.

7 manieren om de zichtbaarheid van je bedrijf aanzienlijk te vergroten.

1. Deel relevante berichten op social media

Als je de problemen van je klanten kent, weet je ook aan welke informatie ze behoefte hebben. Deel berichten met nuttige tips, trends en wetenswaardigheden. Informatie die jouw klanten en prospects helpen aan het oplossen van hun probleem.  Een profiel op LinkedIn bijvoorbeeld, krijgt al heel veel meerwaarde als je jezelf ook letterlijk onder de aandacht brengt met relevante updates.

2. Ga bloggen

Zelf content delen in de vorm van blogs blijft een van de beste manieren om expert status op te bouwen. Het geeft de ander vertrouwen in jouw kunnen. Bovendien kun je in blogs een stuk van jezelf laten zien. Het geeft je bedrijf dus een persoonlijk gezicht.

3. Word gastblogger

In ieder vakgebied zijn er online en offline media die op zoek zijn naar mensen die hun expertise willen delen met hun lezers. Bloggen voor een onafhankelijk medium wekt vertrouwen.  Het stelt je ook  in staat om met mensen in contact te komen die nu nog niet in je netwerk zitten, maar wel tot je doelgroep behoren.

4. Word actief in online groepen en communities

Er zijn heel veel groepen te vinden op Facebook en LinkedIn waar jouw potentiele klant zich bevindt. Door te reageren op discussies en zelf vragen te stellen, word je letterlijk gezien. Bovendien kun je zelf veel leren van discussies die anderen starten. En wat ik zelf heel waardevol vind, is dat je vragen kunt stellen over zaken waar je tegenaan loopt. Ik ben ook in groepen actief om te achterhalen wat mijn potentiële klant nu eigenlijk wil. Want dat is toch iets wat je heel makkelijk uit het oog verliest.

5. Werk samen met andere bedrijven

Zoek bedrijven die zich op dezelfde doelgroep richten als jij, maar vanuit een ander of aanverwant vakgebied. Spreek bijvoorbeeld af dat je met bepaalde regelmaat elkaars blogs en promoties deelt. Zo krijg je toegang tot een nieuw netwerk.

6. Spreek op events

Spreken maakt je letterlijk zichtbaar. Denk aan een lezing op een netwerkbijeenkomst. Of organiseer zelf een lezing, masterclass of seminar zodat mensen met je kennis kunnen maken .

7. Zorg voor een strategie en planning

Een strategie zorgt niet direct voor zichtbaarheid, maar zonder strategie en planning heb je kans dat je bovengenoemde activiteiten ad hoc blijft uitvoeren. Dan zul je ook eerder geneigd zijn te stoppen met bepaalde activiteiten als je het te druk hebt. Hiermee gaat een deel van al inspanningen weer verloren.
En verder deel ik graag nog een laatste tip die ik tijdens een seminar van Open Circles kreeg dit weekend:

“Denk snel en neem snel beslissingen. Dan maak je meer fouten en groei je sneller als ondernemer. “

IN DE ACTIE DUS!

P.S. Hoe zichtbaar is jouw bedrijf? 

Wil je weten hoe je een social media strategie maakt voor jouw bedrijf? Download dan mijn gratis e-book Meer Klanten en Impact dankzij Social Media – 9 bouwstenen voor jouw online succes.

 

e-book Meer Klanten en Impact dankzij Social Media | Anneke van der Voort-Kruk, PRminded | Adviseur Social Media Plan en Strategie | LinkedIn trainer | voor ZZP en MKB | Bavel, Breda, Tilburg

Lees ook:

Een social media strategie ontwikkelen, waarom zou je?
Hoe  kom je aan onderwerpen voor social media berichten?
7 redenen om vandaag te beginnen met bloggen

 

 

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. hallo,

    ik krijg een foutmelding als ik het e book wil downloaden. Kan ik hem ook via de mail verstuurd krijgen?

    groet Bas

    1. Hoi Bas, Ik zal je de link even apart sturen. Even een foutje met het live gaan van mijn website. Excuus voor mijn late reactie. Groetjes Anneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top