skip to Main Content
Foto Bij Blog 5 Tips Voor Meer Lef Op LinkedIn | PRminded, Anneke Van Der Voort | LinkedIn Expert, LinkedIn Specialist, LinkedIn Trainer, Bavel, Breda, Tilburg

5 bewezen tips voor meer lef op LinkedIn

LinkedIn is een zakelijk platform. Dus je kunt je geen fouten permitteren. Als dit is wat je denkt, dan wordt het lastig om zichtbaar te worden. Dan laat je je leiden door angst en perfectionisme en wordt iedere post een worsteling. Niet alleen zonde van je tijd. Het belemmert je ook om meer klanten aan te trekken.

Nu weet ik dat sommige dingen makkelijker gezegd zijn dan gedaan. Maar als jij toch over die drempel heen wilt stappen, dan gaan onderstaande tips je zeker helpen.

1.    Ga terug naar jouw basis

Blik eens terug op je loopbaan. De functies die je hebt vervuld. De jaren die je al werkt als ondernemer. De opleidingen je hebt gevolgd. De klanten die blij met je zijn. Het maakt je bewust van alles wat je in huis hebt. Conclusie: je weet genoeg en je kunt genoeg. Reden genoeg om je expertise te delen op LinkedIn.

2.    Zorg voor een professioneel LinkedIn profiel

Wat heeft dat nu met lef en zichtbaar worden te maken, vraag je je misschien af.

Alles dus.

Een professioneel LinkedIn profiel straalt niet alleen vertrouwen uit naar de mensen die op je profiel komen. Het geeft jou ook letterlijk zelfvertrouwen. Dus check je LinkedIn profiel eens. Staat daarop vermeld wat je toegevoegde waarde is? Wat je te bieden hebt? Met welke klanten je graag werkt? Heb je je profiel volledig ingevuld?

Dit is wat een van mijn klanten erover zegt:

De drempel is voor mij kleiner geworden om via reacties de interactie op LinkedIn op te zoeken, omdat ik nu een professioneel en duidelijk LinkedIn profiel heb als referentiekader.

Twijfel je nog aan je profiel? Download dan de Ultieme LinkedIn Checklist.

3.    Begin klein

Je hoeft niet meteen je verhaal te doen op video. Je wordt ook al zichtbaar als je op berichten van anderen reageert. Of begin simpel en zoek een artikel van een vakmedium dat je kunt delen.

Schrijf vervolgens een korte begeleidende tekst; benoem een paar highlights uit het artikel en voeg eventueel je eigen mening toe. Zorg in ieder geval dat duidelijk is waarom het artikel interessant is om te lezen.

4.    Denk vooruit

De twijfel om iets te posten ontstaat vaker als je ad hoc berichten plaatst. Je bedenkt je ‘s ochtends dat je weer eens iets moet plaatsen op LinkedIn. Je start je zoektocht naar een onderwerp en begint vervolgens te schrijven. Al snel nemen de stemmen in je hoofd het over. ‘Het wordt niets, niemand zit erop te wachten, enz’. Tot publiceren komt het dan meestal niet.

Als je van tevoren een aantal onderwerpen bedenkt, start je het proces heel anders. Kies vervolgens een onderwerp uit je lijstje en reserveer tijd in je agenda om je bericht te maken. Je zult merken dat het makkelijker gaat en dat het bericht beter wordt, omdat je onderbewustzijn er al mee aan de slag is gegaan. De laatste stap – klikken op publiceer – is daardoor veel kleiner.

5.    Just do it

Alleen in beweging kom je vooruit.

Hoe vaker je post, hoe meer ervaring je opdoet. Als je schrijft, leer je je gedachten te ordenen. Reacties op een geplaatst bericht geven je weer stof tot nadenken. En als je geen reacties krijgt, ga je waarschijnlijk op zoek naar manieren hoe het beter kan.

Ook aan de spanning die het plaatsen soms met zich meebrengt, ga je wennen. En zo ga je iedere keer weer een nieuwe drempel over. Totdat je jezelf op een gegeven moment op video ziet en denkt ‘oh, dat durf ik nu dus ook’.

Deze 5 tips helpen je om stap voor stap zichtbaar te worden op LinkedIn. Ik ben benieuwd met welke tip jij aan de slag gaat. Laat het eens weten in de comments.

Ook interessant voor je:

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top