LinkedIn, wat verandert er voor jou?

  • LinkedIn wat gaat er veranderen

    2 Oct

Een week geleden kondigde LinkedIn vanuit Amerika aan welke veranderingen we mogen verwachten van het platform. Misschien niet baanbrekend, maar wel heel handig om te weten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

NIEUW MENU

Menu LinkedIn

De hele menubalk verandert en krijgt een meer minimalistische uitstraling.

ZOEKEN OP BERICHTEN

zoeken posts LinkedIn

Je kon al een tijdje zoeken naar berichten (posts in bovenstaand screenshot) over een bepaald onderwerp, maar die optie was tot op heden nog redelijk verborgen. Straks worden de opties die je in het zoekmenu hebt overzichtelijker aangeboden, zoals je in de screenshot hierboven kunt zien.

Tip: Als je regelmatig blogt via LinkedIn, zoek dan eens naar ‘bijdragen’ in het zoekmenu (zie hieronder) en kijk of jouw blog ook opkomt in de zoekresultaten.screen-shot-2016-10-02-at-22-09-24

NIEUW ONTWERP VOOR DESKTOP GEBRUIK

screen-shot-2016-09-29-at-18-36-00

Als je de LinkedIn app al gebruikt, dan ben je waarschijnlijk al aan de look-and-feel van je profiel op je mobiele telefoon of iPad gewend. Straks krijgt ook de ‘desktop’ versie van je profiel een strakkere, meer eenvoudige look-and-feel. Zoals je op de screenshot hierboven ziet, komt je headline direct onder je foto te staan. Ook zie je dat de chat functie (message button) direct zichtbaar is.

CHATTEN VIA LINKEDIN

Een  jaar geleden introduceerde LinkedIn de chatfunctie. Die wordt straks nog beter zichtbaar zoals je ziet. Sinds het invoeren van de chatfunctie is het aantal berichten dat over het platform wordt verstuurd met 240% gestegen. Door de chatfunctie direct onder de profielfoto te plaatsen, hoopt LinkedIn dit straks nog makkelijker te maken.

EN VERDER…

Naast deze veranderingen deel ik graag nog twee tips, waarmee je misschien nog niet bekend bent.

Wat te doen met een connectieverzoek van onbekenden?

Je krijgt vast weleens een verzoek om te linken van iemand die je niet kent. Gebruik je de mobiele app, dan kun je eenvoudigweg op ‘message’ klikken en een berichtje sturen zonder het verzoek te accepteren. Op je desktop kun je rechtsboven in het menu op het icoontje naast je foto klikken. Vervolgens zie je alle ‘pending invitations’.  Als je op het pijltje klikt dat bij de uitnodiging staat, kun je een bericht naar desbetreffende persoon sturen om te vragen waarom hij of zij zou willen linken.

Stopzetten van eindeloze meldingen over hetzelfde bericht

screen-shot-2016-10-02-at-21-58-31

Heb je weleens op een bericht gereageerd en houdt het aantal meldingen hierover niet op? Je kunt je dan uitschrijven van deze meldingen. Klik rechtsboven in het menu op het vlaggetje en ga naar de update waarover je geen meldingen meer wilt ontvangen. Er verschijnt een X met de tekst “unsubscribe” (zie boven).

GRATIS LINKEDIN CHECKLIST

Wil je weten hoe je meer uit LinkedIn kunt halen? Hoe je bijvoorbeeld een ijzersterk LinkedIn profiel maakt en beter zichtbaar wordt op LinkedIn? Download dan de vernieuwde GRATIS LinkedIn checklist. 

Gratis LinkedIn Checklist

Leave a Reply

Your email address will not be published.