De nieuwe LinkedIn layout. Wat is er veranderd?

  • 20 Jan

Vandaag opende ik LinkedIn en eindelijk daar was ie, de vernieuwde LinkedIn lay out. Wat is er anders? Ik zet het even in dit blog voor je op een rijtje.

HOMEPAGE – ALGEMENE LOOK

De homepage ziet er nog redelijk hetzelfde uit. Je ziet meteen links twee belangrijke statistieken: je profielweergaven en het aantal mensen dat je  laatste bericht heeft gezien dat je op je tijdslijn hebt geplaatst.

Homepage LinkedIn

 

HOMEPAGE – BERICHTEN PLAATSEN EN BLOGGEN OP LINKEDIN

Homepage LinkedIn bloggen

Het delen van een bericht of foto is nu samengevoegd.

Wil je bloggen op LinkedIn, dan klik je op Write an Article. Ik heb de taal standaard op Engels staan. Toen ik even naar Nederlands overschakelde, zag ik de optie “Schrijf een artikel”. Toen ik hierop klikte kreeg ik helaas niet, net zoals in de Engelse variant, het scherm om mijn blog in te schrijven. Ik hoop dat dit nog verandert, anders even de taal op Engels zetten als je een blog wilt publiceren.

 

HOMEPAGE – SEARCH

Homepage search

De search button zit nu links bovenaan. Als je doorklikt zie je dat de look-and-feel hiervan aardig is veranderd. Door op het vergrootglas te klikken, kom je in wat voorheen Advanced Search werd genoemd.

Zoeken LinkedIn

De opties waaruit je kunt kiezen zijn nog hetzelfde, m.u.v. artikelen. In de vorige versie kon je ook artikelen  zoeken op LinkedIn. Heel jammer als deze optie echt verdwenen zou zijn. Als je hem gevonden hebt, laat het even weten.

Personen zoeken

Zodra je op “personen” klikt krijg je een lijst met connecties te zien. Afhankelijk welke connecties je rechts selecteert (1ste, 2de, 3de+) verschijnt er een overzicht.

Verder kun je gelukkig nog steeds zoeken op locaties, bedrijven, enz.

PROFIEL WEERGEVEN

Ik

Door op “ik” rechtsboven te klikken, kom je op je profiel terecht en heb je diverse keuzes. Zodra je op “Profiel weergeven” klikt, kom je op je eigen profiel terecht. Je hoeft nu niet meer apart te klikken als je iets in je profiel wilt aanpassen. Ook vind je alle account instellingen onder “ik”.

 

WAT ANDEREN ZIEN OP JOUW PROFIEL

Profiel2

Als anderen op je profiel klikken, zien ze je professionele titel en twee regels van je samenvatting. Pas als ze op “Meer weergeven” klikken krijgen ze de rest te zien. Reden om nog eens goed te kijken naar de 1e twee regels van je samenvatting. Moet ik zelf ook nog even doen :-).


CONTACTGEGEVENS ANDEREN

Als je nu iemands profiel bezoekt, zich je rechts de contactgegevens.  Ook zie je meteen rechts bovenaan hoeveel connecties iemand heeft.

ANDEREN AANBEVELEN/AANBEVELING VRAGEN

Aanbevelen

Heel belangrijk: wil je iemand aanbevelen, klik dan op de drie puntjes rechts naast de profielfoto (net als bij de mobiele versie).  Dit is ook de plaats waar je een connectie kunt verwijderen of ontvolgen.

MIJN NETWERK

Netwerk

Klik je op “Mijn netwerk” in het menu dan zie je heel overzichtelijk eerst de ontvangen uitnodigingen. Door links op “alles weergeven” te klikken krijg je al je connecties te zien.

Helaas, niet meer taggen…

Helaas is het niet mogelijk meer tags te geven aan je connecties. Je kunt alleen nog op naam zoeken. Dat is jammer.

MELDINGEN – EIGEN PAGINA

Meldingen

Als je nu op  de bel in het menu klikt krijg je heel overzichtelijk een pagina met alle recente meldingen. Een mooie verbetering t.o.v. de vorige versie.

GROEPEN ENZO

Screen Shot 2017-01-20 at 11.51.53

Als je groepen zoekt, dan vind je die nu onder “Meer”, rechtsboven in het menu. Ook vind je daar opties als “Vacature plaatsen”.

WAT ZIJN JOUW ERVARINGEN?

Wat leuke veranderingen dus. Gelukkig lijkt de nieuw layout wat meer op de mobiele versie. Ik ben benieuwd of jij de nieuwe versie al hebt en wat je hebt opgemerkt? Laat het even weten. Misschien heb ik iets belangrijks gemist. Ik voeg het graag toe aan dit blog.

GRATIS E-BOOK HEB JIJ HEM AL?

In dit gratis e-book heb ik alle veranderingen op LinkedIn voor je op een rijtje gezet. Inclusief twee checklists waarmee je ontdekt hoe je LinkedIn succesvol inzet voor jouw bedrijf en hoe je een super goed profiel ontwikkelt. Download hier het GRATIS e-book. “De nieuwe LinkedIn layout. Alle veranderingen op een rij.”

Screen Shot 2017-01-30 at 14.29.30

 

2 thoughts on “De nieuwe LinkedIn layout. Wat is er veranderd?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.