4 tips voor een onweerstaanbaar LinkedIn-profiel van oprichter Reid Hoffman

  • Onweerstaanbaar LinkedIn profiel

    31 Aug

Je LinkedIn-profiel is waarschijnlijk niet iets waar je dagelijks naar omkijkt. Begrijpelijk. Toch loont het om eens kritisch te kijken hoe aantrekkelijk jouw profiel is voor een onverwachte bezoeker, die zomaar een potentiele klant kan zijn.

In een recent video-interview deelt mede-oprichter van LinkedIn, Reid Hoffman, 4 tips die je helpen om je profiel te onderscheiden van de overige 435 miljoen LinkedIn leden.

1. ZORG DAT JE GEVONDEN WORDT

“We leven in een netwerk-samenleving”, zegt Hoffman. “Welke strategie gebruik jij om gevonden te worden? Iemand kan op zoek zijn naar jouw kennis en vaardigheden of de producten die je aanbiedt. Hoe completer je je profiel invult, hoe beter je gevonden wordt”, aldus Hoffman.

2. DEFINIEER JE DOEL

“Je moet een doel hebben met je profiel”, zegt Hoffman. “Ik kijk zelf wie ik wil bereiken en wie ik wil aanspreken met mijn profiel. Schrijf je profiel op een manier dat iemand die jouw profiel zoekt of leest denkt ‘oh, dit is iemand met wie ik wel een gesprek wil’.”

Ben je ondernemer of heb je een salesfunctie? Zorg er dan dus voor dat je een klantgericht profiel hebt.

3. WEES UNIEK

Ook al is LinkedIn een zakelijk netwerk, dat betekent niet dat je alles op een zakelijke manier moet presenteren. Hoffman: “Wees niet te algemeen. Wees uniek. Maak er niet te veel een marketingverhaal van. Vertel op een oprechte manier wat je doet. Waar je een expert in bent. Waarin je geïnteresseerd bent.”

Moet je dan wel of geen hobby’s vermelden, wordt mij vaak in trainingen gevraagd. Het kan, maar hoeft niet. Doe waar je je prettig bij voelt, dat werkt meestal het beste.

4. ZORG VOOR VOLDOENDE AANBEVELINGEN

“Mensen zijn soms sceptisch over dit onderdeel van LinkedIn”, zegt Hoffman. “Natuurlijk zijn aanbevelingen altijd positief, maar ze zijn nog steeds informatief. Bovendien is een aanbeveling publieke informatie. Iedereen kan een aanbeveling lezen en zien wie het geschreven heeft, met bedrijfs- en functienaam. De meeste mensen liegen liever niet in het openbaar.”

GRATIS LINKEDIN CHECKLIST

gratis-download-checklist

Wil je weten hoe je meer uit LinkedIn kunt halen? Hoe je bijvoorbeeld een ijzersterk LinkedIn profiel maakt en beter zichtbaar wordt op LinkedIn? Download dan de vernieuwde GRATIS LinkedIn checklist. 

LEES OOK:

Nooit meer koud bellen dankzij LinkedIn.
Authentiek zijn online. Zo doe je dat. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.